GAZİOSMANPAŞA
TARİHİ
İlçenin merkezini oluşturan "Taşlı tarla" 1950 yıllarına kadar 15-20 hanelik küçük bir yerleşim birimi iken zor şartlarda yaşayan aileleri yerleştirmek amacıyla 500 adet konut yapılarak, aynı yıllarda Bulgaristan'dan gelen göçmen aileler için konut yapımıma devam edilerek, konut sayısı 2000 adet göçmen konutu daha yapılarak ailelere dağıtılmasıyla Yunanistan, Bulgaristan, Yugoslavya, Romanya da dahil olmak üzere dış göç yapanlarla birlikte yurdun çeşitli bölgelerinden yapılan göçlerle genişlemiş, yapılaşma da hızla artınca bölge ilçe konumuna gelmiştir.
1958 yılına kadar Eyüp İlçesi Rami Bucağına bağlı "Göktepe" adını taşırken, aşırı göç ve yapılaşma sonucu genişlemesiyle 27.08.1963 yılında 308 sayılı kanunla Eyüp İlçesinden ayrılmış, burada yaşayan halkın isteği doğrultusunda adını Plevne Kahramanı'ndan alarak "GAZÎOSMANPAŞA" adıyla ilçe olmuştur.İlçe Mahalleleri içinde, Küçükköy ilçenin en eski merkez semtidir. Yaklaşık 200 yıl önce köy olarak kurulan semte ilk olarak yerleşenler Rami semtinden ayrılan göçmenlerdir. Kurtuluş Savaşından sonra da Yunanistan dan göç eden soydaşlarımızın bir kısmı gelerek buraya yerleşmişlerdir.
COĞRAFİ YAPI
Gaziosmanpaşa, geçmişte sınırları Karadeniz'e kadar uzanan, yüzölçümü bakımından Türkiye'nin en büyük ilçeleri arasında yer alırken, 2008 yılı içerisinde 3 ilçeye bölünmüştür. Gaziosmanpaşa ilçe alanının yeni sınırları, yönetsel bakımdan kuzeyden SULTANGAZİ, doğu ve güneyden EYÜP, batıdan ise BAYRAMPAŞA ile çevrilidir.
Gaziosmanpaşa, bölünmeye rağmen yüzölçümü ve nüfus yoğunluğu bakımından İstanbul'un büyük ilçeleri arasında yer alan önemli yerleşim merkezlerinden biridir. İlçe toprakları bölünme öncesi 3500 hektar alan kaplarken, şu anda 1173 hektar bir alan kaplamaktadır. Ayrıca, bölünme sonunda yapılan yeniden düzenleme ile Gaziosmanpaşa Kaymakamlığına bağlı mahalle sayısı 29' dan 16'ya düşmüştür.
EKONOMİK VE KÜLTÜREL YAPI
Gaziosmanpaşa ilçe merkezinde iktisaden faal nüfus 12 ve daha yukarı yaştaki nüfusun yüzde 48.4'ünü oluşturmaktadır. Bu, 12 yaş üzerindeki nüfusun yaklaşık yarısının faal olarak ekonomik hayata katıldığını, diğer yarısının ise ekonomik açıdan faal olmadığını ortaya koymaktadır. İktisaden faal olmayan nüfusun büyük kısmını ev kadınları oluşturmaktadır.
Gaziosmanpaşa'da 2009 verilerine göre 2877 ticari, 474 sanayi işletmesi olmak üzere toplam 3351 işyeri bulunmaktadır.
İlçede genel olarak bir inşaat havasının hakim olduğu söylenebilir. Eski gecekondular artık yerini planlı yapılaşmaya bırakıyor. İlçenin hemen hemen her yerinde inşaat malzemesi satan perakendeci ya da toptancı mağazalarına, hafriyatçılara, marangozlara rastlamak mümkün.
Gaziosmanpaşa İlçesi'nde ekonomik hayatın temelini küçük esnaf ve dış üretim faaliyetleri oluşturmaktadır. İlçe merkezinde iktisaden faal nüfusun yüzde 60'ı bu işlerde çalışmaktadır.
Gecekondulaşmanın yoğun olduğu ilçelerden sayılan Gaziosmanpaşa, son yıllarda özellikle de Belediyenin altyapı, ulaşım ve peyzaj çalışmaları ile her geçen gün gelişme trendini arttıran bir yapıya kavuşturulmuştur. İlçenin kaderini iyi yönde etkileyen bu hizmetler büyük yatırımcıları bu bölgeye sevk etmiş ve Gaziosmanpaşa da İstanbul'un kentli unsurlarını taşır hale gelmeye başlamıştır.
Bu gelişmelerin sonucunda Gaziosmanpaşa, İstanbul Ticaret Odası'nın (İTO)2007 Ekonomik Raporu'nda 2006 yılına oranla şirket sayısında da en çok artış gösteren ilk 3 ilçe arasına girmiştir. Kısaca 3K adı verilen Kentsel, Kurumsal ve Kültürel dönüşümün uygulamaya konulmasıyla birlikte Stanley Morgan, TOKİ Avrupa Konutları gibi birçok girişimcinin yatırım yapmaya başladığı ilçede, ulusal ve uluslararası birçok markada yeni iş merkezi olarak Gaziosmanpaşa'yı seçmiştir.İstanbul Ticaret Odası tarafından yapılan 2007 Ekonomik Rapora göre,bir çok yatırımcı tarafından İstanbul'un yeni cazibe merkezi olarak nitelenen Gaziosmanpaşa 2006 yılına oranla şirketleşmede rekor bir sıçrayış gerçekleştirerek yüzde 16' lık bir orana ulaşmıştır.
Sosyal yapıyı güçlendirmek, renkli etnik ve kültürel yapıyı canlı tutabilmek ve nüfusun yarıya yakınını oluşturan gençlerin ihtiyaçlarına cevap verebilmek için; Belediye, yeni yapılanmakta olan ilçede bir çok alanı kamulaştırarak, çok amaçlı spor kompleksleri, dev alış-veriş ve kültür merkezleri, büyük tünel ve kavşak çalışmaları, toplu konut alanları ve rekreasyon alanlarından bir kısmını hayata geçirmiş, bir kısmını da projelendirerek yapılaşma aşamasına getirilmiştir.
Hızla artan nüfus ve buna paralel olarak yıllardan beri ihmal edilmişliğin ortaya çıkardığı sorunlar, ilçede pek çok faaliyetin bir arada ve süratle yapmak gereğini doğurdu.
Artık Gaziosmanpaşa'nın çehresi yapılan planlı altyapı çalışmaları ve gelecek vadeden projeler ile modern bir görünüm kazanıyor. Çevre sağlığı ve insan sağlığına hizmet veren yatırımları, sosyal hizmetlerde ve meslek edindirmede halka sunulan sınırsız hizmetler ile insanı insan yapan değerlerin ön plana çıkarıldığı bir anlayış sergileniyor.Planlı ve akılcı etütler yapılarak değişen ilçenin önümüzdeki yıllarda İstanbul'un örnek gösterilen cazibe merkezi halini alacağı gün gibi aşikar.
İlçede özellikle son 5 yıl içinde yapılan yeşil alan çalışmalarıyla gerek park sayısındaki artış, gerekse yeşil alan düzenlemeleri ile Gaziosmanpaşa bu konuda iddialı bir konuma gelmiştir. 5 yıl içinde yapılan 120 yeni parkla Gaziosmanpaşa 455.000 m2 lik bir yeşil alana kavuşmuştur. Bölünmeden sonra Gaziosmanpaşa ilçe sınırları içerisinde kalan park sayısı 96'dır. İlçede sanat çalışmalarına büyük önem verilmiş olup Gaziosmanpaşa Kültür ve Sanat Merkezi'nde her hafta yeni bir sergi düzenlenmektedir. Artık Gaziosmanpaşa'da olumlu gelişmeler yaşanmakta, olumsuz imaj değişmekte, Gaziosmanpaşa canlanmaktadır.
GAZİOSMANPAŞA TEHLİKELİ MADDE GÜVENLİK DANIŞMANLIĞI HİZMETLERİ
GAZİOSMANPAŞA TEHLİKELİ MADDE GÜVENLİK DANIŞMANLIĞI KURUMU
TMGD TMGDK ADR RID IMGD-CODE TMFB
ĞAZİOSMANPAŞA TEHLİKELİ MADDE GÜVENLİK DANIŞMANLIĞI HİZMETLERİ TEHLİKELİ MADDE GÜVENLİKDANIŞMANLIGI KURUMU TEHLİKELİ MADDE FAALİYET BELGESİ TEHLİKELİ MADDE TAŞIMACILIĞI TMFB MALZEME GÜVENLİK BİLGİ FORMU MSDS MALZEME GÜVENLİK BİLGİ FORMU HAZIRLAMA KİMYASAL PROSES DANISMANLIGI UN ONAYLI AMBALAJ TEDARİGİ K2 YETKİ BELGESİ K1 YETKİ BELGESİ T9 BELGESİ ADR ARAC UYGUNLUK BELGESİ İŞ SAĞLIGI VE GÜVENLİĞİ HİZMETLERİ ÇEVRE VE DANIŞMANLIK HİZMETLERİ PATLAMADAN KORUNMA DOKUMANI HAZIRLAMA TEHLİKE TEHLİKENİN FARKINDAYIZ TEHLİKELİ MADDE GÜVENLİK DANIŞMANI MUAFİYETİ EK-3 RAPORU TMGDK HASTANELERDE TMGD HİZMETLERİ KİMYA SEKTÜRÜNDE TMGD HİZMETLERİ İSG HİZMETLERİ SRC 5 SRC SR 3 SRC 2 EGİTİMLERİ GÖREVE ÖZGÜ EGİTİM ADR GENEL BİLİNÇLENDİRME EĞİTİMİ ULAŞTIRMA VE ALTYAPI BAKANLIGI TMGDYİM TMKT TEHLİKELİ MAL VE KOMBİNE TAŞIMACILIK DÜZENLEME GENEL MÜDÜRLÜĞÜ TEHLİKELİ MAL VE KOMBİNE TAŞIMACILIK DÜZENLEME DAİRE BAŞKANLIGI tehlikeli madde güvenlik danışmanlığı hizmetleri tehlikeli madde güvenlik danışmanlığı kurumu taksim tmgdk a.s tehlikeli madde faaliyet belgesi tehlikeli madde taşımacılıgı tmfb malzeme güvenlik bilgi formu hazırlama kimyasal proses danışmanlığı un onaylı ambalaj un onaylı ambalaj tedariüi tse türk standartları enistitüsü kalite belgelendirme tmgd tmgdk yangın egitimleri acil durum eylem planı src 5 src 5 psikoteknik raporu adr rıd ımgd code bizim toptan market ulaştırma ve altyapı bakanlığı e devlet isg iş sağlıgı ve güvenligi hizmetler tmgdk istanbul tmgd ulaştırma ve altyapı bakanlığından yetkilendirilmiş tehlikeli madde güvenlik danışmanlıgı kurumu taksim tmgdk anonim şirketi tmfb tmgd tmgdk msds ek-3 raporu muafiyet raporu tehlikenin farkındayız tehlikeli madde kazaları lojistik tasımacılık faaliyetlerinde tmgd ilk yardım egitimleri sertifikalandırılması tmgdk taksim tmgd-k a.s