İPSALA

İPSALA

TARİHÇESİ

İpsala Traklar tarafından Milattan 4000 yıl önce kurulmuştur. 1.Murat’ın kumandanlarından Evrenos Bey tarafından 1361 yılında alınmış olan İpsala İlçesi’nin Osmanlı tarihinde önemli bir yeri vardır.O tarihte çayır olan bugünkü çeltik ekili sahalarda Osmanlı Ordusu’na “AT” yetiştirilirdi. İyi cins kısrak sürüleri, azgın aygırları yanlarında bu otlar üzerinde yaz kış dolaşırdı. Binilecek çağa gelen taylar bu çayırlarda kementlerle tutulur,Edirne’ye götürülür donatılır,eğitime tabi tutulurdu.

Osmanlı Ordusu’na giren İpsala tayları, Türk Akıncıları’nı zafer yollarına taşır dururdu.İpsala yüzyıllarca Osmanlı Süvari Ordusu’na at yetiştirilen bir kaynak olmuştur.

İpsala İlçesi önce Sofulu’ya Balkan Savaşı’ndan sonra da İbriktepe’ye bağlı nahiye idi.1928 yılında kaza olmuştur.

 VAROLAN RİVAYETE GÖRE

M.Ö 20. y.y itibaren Orta Asyalı Traklar, Karadeniz kuzeyinden ve Tuna üzerinden gelerek İlçemize yerleşmeye başlamışlar. M.Ö 12 y.y kadar ki 8 y.y boyunca yeni yeni Trak boyları gelmiş Doğu Trakya’ya yerleşmiş Balkan Yarımadasının çok yeri onlarla dolmuş. Traklar, Balkan Yarımadasına maden devri medeniyetini getirmişler. İpsala’da yaşayan Traklar, Türk ulusunun Odris Buduna (kavmine) bağlı boylar (kabileler) halindeymiş Meriç havzasını orta ve aşağı bölümlerine yerleşmişler.

Pers İmparatoru 1. Daryüs (Büyükdara) M.Ö 6.y.y sonralarında İlçemizin bulunduğu bu bölgeyi İmparatorluğuna eklemiştir.

Traklar, Pers İmparatorluğunun zayıflama döneminde aralarında birleşip isyan etmişler. “Trez” adlı boy beyi başkanlığında bir Trak devleti kurmuşlar. Bu kurulan Türk Trak Devletinin başkenti Kipsela (İpsala) imiş. Başkenti Kipsela (İpsala) olan Trak boyu “Odrisler” bu bölgede yıllarca egemenlik sağlamışlar.

İpsala ilçesi önce Sofulu’ya Balkan Savaşı’ndan sonra da İbriktepe’ye bağlı nahiye idi. 1928 yılında kaza olmuştur.

İPSALA SINIR KAPISI

İpsala Sınır Kapısı, Türkiye–Yunanistan sınırında ülkemizin Avrupa’ya açılan en modern sınır kapısı olma özelliğine sahiptir. İpsala Sınır Kapısı; Yap-İşlet-Devret modeliyle 25.12.2001 tarihinde UMAT Gümrük ve Turizm İşletmeleri A.Ş.’ne yapılmak üzere ihale edilmiş, 29.09.2002 tarihinde faaliyete başlamıştır.

 Yaklaşık 106.000 metrekarelik bir alan üzerine tesis edilen sınır kapımız İthalat, İhracat, Yolcu (Yerli-Yabancı Turist ve İşçiler) ve Transit geçiş işlemlerinin en yoğun ve hızlı yapıldığı kapıdır.

İpsala Sınır Kapısı, Türkiye–Yunanistan sınırında ülkemizin Avrupa’ya açılan en modern sınır kapısı olma özelliğine sahiptir. İpsala Sınır Kapısı; Yap-İşlet-Devret modeliyle 25.12.2001 tarihinde UMAT Gümrük ve Turizm İşletmeleri A.Ş.’ne yapılmak üzere ihale edilmiş, 29.09.2002 tarihinde faaliyete başlamıştır.

 Yaklaşık 106.000 metrekarelik bir alan üzerine tesis edilen sınır kapımız İthalat, İhracat, Yolcu (Yerli-Yabancı Turist ve İşçiler) ve Transit geçiş işlemlerinin en yoğun ve hızlı yapıldığı kapıdır

ULAŞIM

İPSALAYA NASIL ULAŞABİLİRSİNİZ?

İpsala, Edirne’nin Kapıkule’den sonra Avrupa’ya açılan ikinci sınır kapısıdır.Türkiye’ye gelen yada transit geçiş yapan TIR araçlarının büyük ölçüde kullandıkları İpsala sınır kapısı bu açıdan bir döviz kapısı olarak da tanımlanmaktadır.

E-25 Uluslar arası karayolu yüzünden İlçe Edirne’nin Uzunköprü ve Keşan’dan sonra üçüncü büyük yerleşim yeri olma özelliğini taşımaktadır. Gerek Kapıkule’den gelenler ve gerekse İpsala’dan geçiş yapan yerli ve yabancı Turistlerin büyük zaman kazanmak için transit E-25 Karayolunu kullanmaları Turizm olgusunun güç kazanmasına neden olmaktadır.

İlçenin komşu ilçelere bağlantısı karayoluyla olup ilçenin bütün belde ve köyleriyle ulaşımında sorun yoktur. Yollar asfalt olup ilçe merkezi belde ve köyler arasındaki ulaşım yıl boyu yapılmaktadır.

Ayrıca hergün düzenli olarak İlçemizden İstanbul ve Ankara’ya, Ankara ve İstanbul’dan da ilçemize şehirler arası otobüs seferleri vardır.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

İPSALA TEHLİKELİ MADDE GÜVENLİK DANIŞMANLIĞI HİZMETLERİ İPSALA TEHLİKELİ MADDE GÜVENLİK DANIŞMANLIĞI KURUMU İPSALA TEHLİKELİ MADDE FAALİYET BELGESİ İPSALA MALZEME GÜVENLİK BİLGİ FORMU İPSALA PATLAMADAN KORUNMA DÖKÜMANI İPSALA İŞ SAĞLIĞI VE GÜVENLİĞİ İPSALA TMGDK İPSALA TMGD İPSALA TMFB İPSALA MSDS İPSALA SDS İPSALA İSG İPSALA HASTANE TMGD İPSALA TIP MERKEZİ TMGD İPSALA AKARYAKIT İSTASYONLARI TMGD İPSALA PETROL OFİSİ İPSALA SHELL İPSALA BP İPSALA OPET İPSALA AYTEMİZ İPSALA STARPET İPSALA KADOİL İPSALA MOİL İPSALA EVA TMGD İPSALA BOYA VERNİK YAPIŞTIRICI İPSALA TEKSTİL FABRİKALARI TMGD İPSALA TAKSİM TMGDK AS İSTANBUL TEHLİKELİ MADDE GÜVENLİK DANIŞMANLIĞI HİZMETLERİ  TEHLİKELİ MADDE GÜVENLİKDANIŞMANLIGI KURUMU TEHLİKELİ MADDE FAALİYET BELGESİ TEHLİKELİ MADDE TAŞIMACILIĞI TMFB MALZEME GÜVENLİK BİLGİ FORMU MSDS MALZEME GÜVENLİK BİLGİ FORMU HAZIRLAMA KİMYASAL PROSES DANISMANLIGI UN ONAYLI AMBALAJ TEDARİGİ  K2 YETKİ BELGESİ K1 YETKİ BELGESİ T9 BELGESİ ADR ARAC UYGUNLUK BELGESİ İŞ SAĞLIGI VE GÜVENLİĞİ HİZMETLERİ ÇEVRE VE DANIŞMANLIK HİZMETLERİ PATLAMADAN KORUNMA DOKUMANI HAZIRLAMA TEHLİKE TEHLİKENİN FARKINDAYIZ TEHLİKELİ MADDE GÜVENLİK DANIŞMANI MUAFİYETİ EK-3 RAPORU TMGDK HASTANELERDE TMGD HİZMETLERİ KİMYA SEKTÜRÜNDE TMGD HİZMETLERİ İSG HİZMETLERİ SRC 5 SRC SR 3 SRC 2 EGİTİMLERİ GÖREVE ÖZGÜ EGİTİM ADR GENEL BİLİNÇLENDİRME EĞİTİMİ ULAŞTIRMA VE ALTYAPI BAKANLIGI TMGDYİM TMKT TEHLİKELİ MAL VE KOMBİNE TAŞIMACILIK DÜZENLEME GENEL MÜDÜRLÜĞÜ TEHLİKELİ MAL VE KOMBİNE TAŞIMACILIK DÜZENLEME DAİRE BAŞKANLIGI tehlikeli madde güvenlik danışmanlığı hizmetleri tehlikeli madde güvenlik danışmanlığı kurumu taksim tmgdk a.s tehlikeli madde faaliyet belgesi tehlikeli madde taşımacılıgı tmfb malzeme güvenlik bilgi formu hazırlama kimyasal proses danışmanlığı un onaylı ambalaj un onaylı ambalaj tedariüi tse türk standartları enistitüsü kalite belgelendirme tmgd tmgdk yangın egitimleri acil durum eylem planı src 5 src 5 psikoteknik raporu adr rıd ımgd code bizim toptan market ulaştırma ve altyapı bakanlığı e devlet isg iş sağlıgı ve güvenligi hizmetler  tmgdk istanbul  tmgd ulaştırma ve altyapı bakanlığından yetkilendirilmiş tehlikeli madde güvenlik danışmanlıgı kurumu taksim tmgdk anonim şirketi tmfb tmgd tmgdk msds ek-3 raporu muafiyet raporu tehlikenin farkındayız tehlikeli madde kazaları lojistik tasımacılık faaliyetlerinde tmgd ilk yardım egitimleri sertifikalandırılması tmgdk taksim tmgd-k a.s

 

WhatsApp chat
WhatsApp chat