MURATLI
COĞRAFİ KONUMU
Muratlı ilçesi Tekirdağ ili Hayrabolu-Lüleburgaz ve Çorlu ilçeleriyle çevrili olup yüzölçümü 427 km2’dir.Muratlı Trakya’da 40* 36_ ve 41*31’ kuzey enlemleri ile 26*43’ ve 28*08 doğu boylamları arasında yer almaktadır.
İlçenin denizden yüksekliği 82 m.dir.Yaz aylarında kurak, sonbaharları ılık, kış ayları ser, kar ve yağmur yağışlı, ilkbahar serin havalar devam etmektedir.
İlçenin belirli akar suları Çorlu ve Ergene akarsularıdır. Bu iki dere İnanlı’da birleşerek Lüleburgaz’dan geçer. Demiryolu tam ortadan geçerek kasabayı ikiye bölmektedir. Buradan İtalyan şirketinin yaptığı bir demiryolu köprüsü bulunmaktadır. Ayrıca Edirne ve Tekirdağ asfalt yolları Muratlı’yı Tekirdağ ve Çorlu’ya bağlamaktadır. Muratlı yollarının düzgün ve her birinin kesişmesiyle Türkiye’nin en modern imar planına sahiptir.
Halen Muratlı’dan Tekirdağ’a demiryolu çalışması yapılmakta ve geçit noktaları, köprüleri, altyapıları tamamlandıktan sonra Muratlı demiryoluyla Tekirdağ’a bağlanmış olacaktır.
Arazi akarsularla yarılmış, üstlerinde düzce yerler bulunan 100-150 m yüksekliğinde yassı sırtlar görünüşündedir. Kasabanın doğusundaki boyalık düzü bunun bir örneğidir. Bu uzunca sırtların aralarında geniş ve yayvan vadiler uzanır. Bu sırtların yapısı, düz duruşlu Neojen tabakaları ve özellikle Karasal tortul tabakalarından (yumuşak kalker ,marn , kil , killi kumtaşı) oluşmuştur. Güneybatısında küçük ölçüde volkanik taşlar (bazalt) da bulunur. Kışın -8 C ‘ ye düşen sıcaklıklar bazı yaz günlerinde 37 C ‘ye kadar yükselir. Yağış miktarı 720 mm_’ü bulur. Orman örtüsü bakımından 23000 üzerinde çam fidanı ,dışbudak ,dere yataklarında çınar, gürgen karaağaç ve ıhlamur fidanı dikilmiştir. İnanlı ve Sevindikli büyük bir koruluğa sahiptir. İlçeye yakın yerlerde kömür madenine rastlanmaktadır. Ormanların zamanla tahribi iklime tesir etmektedir.
Muratlı – Tekirdağ arasında yer yer volkanik araziye rastlanmakta olup , 3 ‘ üncü derecede deprem bölgesi sınıfına girmektedir. Muratlı ve Çorlu’dan başlayarak güneybatıya pararel uzanan üç kırık çizgi (fay hattı) bulunmaktadır.
EKONOMİSİ
Muratlı ilçesi, 407 km2'lik coğrafi alanın büyük bir kısmı tarıma elverişli alanlardır. Tarım alanlarının verimi, Türkiye ortalamasının çok üstündedir. Tarım, çağdaş bilgi, beceri, araç, gereç ve girdilerle yapılmaktadır.
İlçede yer altı su kaynaklarından Ergene nehrinden ve dört göletten (Hanoğlu, İnanlı, Kırkkepenekli, Müsellim) sulu tarım yapılmaktadır. Ergene nehrinin kirlenmiş olması, sulamayı olumsuz yönde etkilemektedir.
İlçenin 327.000 dekar arazisi bulunmaktadır. Arazilerin tamamında başta buğday, ayçiçeği olmak üzere her çeşit tarım ürünü yetiştirilmektedir. Sanayi ürünü olarak da şeker pancarı ekilir.
İlçe hayvancılık açısından da önemli bir potansiyele sahiptir. İlçede hızlanan sanayileşme ve kentleşme, gerekli tedbirler alınmadığından verimli tarım alanlarının bir bölümünü tarım alanı dışına kaymasına yol açmıştır. Bu durum tarım açısından büyük bir kayıptır.
Tekirdağ ilinin önemli bir işletmesi "İnanlı Tarım İşletmesi" Muratlı ilçesinde bulunmaktadır. İnanlı Tarım İşletmesi ilçenin 3 km batısında 10.500 dekar arazi üzerinde kurulmuştur. İşletmede ağırlıklı olarak buğday ve ayçiçeği ekimi yapılır. Bu ürünlerin yanında silajlık mısır ve fiğ ekilmektedir.
İşletmede 650 dekar sulu ziraat sahası mevcuttur. Ayrıca işletmede buğday ve fiğ tohumculuğu yapılmaktadır. İnanlı Tarım İşletmesi" İnanlı İnekhanesi " olarak 1930 yılında kurulmuştur. Bu faaliyet ve araştırmalar bugün de devam etmekte olup uzun yıllar işletmede küçük ve büyükbaş hayvan yetiştiriciliği yapıla gelmektedir. İşletmede tavukçuluk, bıldırcın, sülün, keklik ve tavşan yetiştiriciliği de yapılmaktadır.
Gerek merkezde gerekse köylerde kayda değer bir konut sorunu yoktur. İlçe sosyal yaşantı yönünden ülke geneline göre değişik ve ileri bir karakter gösterir. Devlet-halk ilişkileri örnek bir düzeydedir.
İlçenin elektrik enerjisi ulusal dağıtım sistemine bağlı olup, şehir şebeke sisteminin eski olması ilçede zaman zaman kısa süreli de olsa elektrik kesintilerine neden olmaktadır.
İlçe Merkezinde 5598 hat kapasiteli bir telefon santrali 18.06.1993 tarihinde hizmete girmiş olup, bu konuda herhangi bir sorun kalmamıştır. Köylerde toplam kapasitesi 2270 olan otomatik santral vardır.
İlçe merkezinde ve hemen hemen köylerinin tamamında TRT yayınları ve özel kanallar izlenebilmektedir.
İlçe Merkezinin içme-kullanma suyu, İnanlı Çeşmesi civarında İlçeye 1000 metre uzaklıktaki 5 adet derin kuyudan karşılanmaktadır. Bundan elde edilen toplam 150 lt/sn'lik su şebekeye verilmekte olup iyi kalitede ve yeterlidir. Köylerin tamamında kapalı sistem şebeke içme suyu olup, yeterlidir. Merkezde yenileme çalışmaları devam etmektedir.
İlçenin en önemli sorunlarından biri kanalizasyondur. İlçe Merkezinde Muratlı Belediyesi kendi imkânları dâhilinde bölüm bölüm kanalizasyon çalışmaları yapılmakta olup biten kesimler hizmete alınmıştır, %80'i tamamlanmıştır. Çalışmalar halen devam etmektedir.
Köylerden Kepenekli, Arzulu, Aşağısevindikli, Yeşilsırt ve Kırkkepenekli köyleri köy katkısı ve Özel İdare yardımı ile kanalizasyona kavuşmuştur.
Muratlı ilçesinin, İstanbul'a yakınlığı, Tekirdağ limanına yakın bulunması, D-100 Karayoluna yakın olması ve İstanbul-Edirne-Avrupa demiryolunun Muratlı ilçesinden geçmesi sanayi kuruluşları için tercih edilen bir bölge olmuştur.
muratlı tehlikeli madde güvenlik danışmanlığı hizmetleri muratlı tehlikeli madde güvenlik danışmanlığı kurumu muratlı tehlikeli madde güvenlik danışmanlığı kuruluşu muratlı tehlikeli madde faaliyet belgesi muratlı malzeme güvenlik bilgi formu muratlı tmgdk muratlı tmgd muratlı msds muratlı isg muratlı tmfb muratlı iş sağlığı ve güvenliği hizmetleri muratlı patlamadan korunma dökümanı hazırlama muratlı akaryakıt istasyonları muratlı shell muratlı bp muratlı opet muratlı starpet muratlı kadoil muratlı moil muratlı aytemiz petrol muratlı lpg muratlı gaz dolum tesisi muratlı tekstil muratlı tekstil fabrikaları muratlı veteriner muratlı kimya firmaları muratlı hastane muratlı tıp merkezi muratlı diyaliz merkezi taksim tmgdk a.s adr tmgdk tmgd istanbul TEHLİKELİ MADDE GÜVENLİK DANIŞMANLIĞI HİZMETLERİ TEHLİKELİ MADDE GÜVENLİKDANIŞMANLIGI KURUMU TEHLİKELİ MADDE FAALİYET BELGESİ TEHLİKELİ MADDE TAŞIMACILIĞI TMFB MALZEME GÜVENLİK BİLGİ FORMU MSDS MALZEME GÜVENLİK BİLGİ FORMU HAZIRLAMA KİMYASAL PROSES DANISMANLIGI UN ONAYLI AMBALAJ TEDARİGİ K2 YETKİ BELGESİ K1 YETKİ BELGESİ T9 BELGESİ ADR ARAC UYGUNLUK BELGESİ İŞ SAĞLIGI VE GÜVENLİĞİ HİZMETLERİ ÇEVRE VE DANIŞMANLIK HİZMETLERİ PATLAMADAN KORUNMA DOKUMANI HAZIRLAMA TEHLİKE TEHLİKENİN FARKINDAYIZ TEHLİKELİ MADDE GÜVENLİK DANIŞMANI MUAFİYETİ EK-3 RAPORU TMGDK HASTANELERDE TMGD HİZMETLERİ KİMYA SEKTÜRÜNDE TMGD HİZMETLERİ İSG HİZMETLERİ SRC 5 SRC SR 3 SRC 2 EGİTİMLERİ GÖREVE ÖZGÜ EGİTİM ADR GENEL BİLİNÇLENDİRME EĞİTİMİ ULAŞTIRMA VE ALTYAPI BAKANLIGI TMGDYİM TMKT TEHLİKELİ MAL VE KOMBİNE TAŞIMACILIK DÜZENLEME GENEL MÜDÜRLÜĞÜ TEHLİKELİ MAL VE KOMBİNE TAŞIMACILIK DÜZENLEME DAİRE BAŞKANLIGI tehlikeli madde güvenlik danışmanlığı hizmetleri tehlikeli madde güvenlik danışmanlığı kurumu taksim tmgdk a.s tehlikeli madde faaliyet belgesi tehlikeli madde taşımacılıgı tmfb malzeme güvenlik bilgi formu hazırlama kimyasal proses danışmanlığı un onaylı ambalaj un onaylı ambalaj tedariüi tse türk standartları enistitüsü kalite belgelendirme tmgd tmgdk yangın egitimleri acil durum eylem planı src 5 src 5 psikoteknik raporu adr rıd ımgd code bizim toptan market ulaştırma ve altyapı bakanlığı e devlet isg iş sağlıgı ve güvenligi hizmetler tmgdk istanbul tmgd ulaştırma ve altyapı bakanlığından yetkilendirilmiş tehlikeli madde güvenlik danışmanlıgı kurumu taksim tmgdk anonim şirketi tmfb tmgd tmgdk msds ek-3 raporu muafiyet raporu tehlikenin farkındayız tehlikeli madde kazaları lojistik tasımacılık faaliyetlerinde tmgd ilk yardım egitimleri sertifikalandırılması tmgdk taksim tmgd-k a.s