İSTANBUL

İSTANBUL        

 İstanbul Asya ile Avrupa’yı yani iki kıtayı birbirine bağlayan tek şehirdir. Boğazları ve tarihi zenginlikleriyle her yıl binlerce turistin ziyaret ettiği bu muhteşem şehir aynı zamanda geçmişte bir çok imparatorluğa başkentlik yapmıştır. Türkiye’nin en kalabalık şehri aynı zamanda en çok da göç alan yeridir.

        Taşı toprağı altındır bu şehrin. Kim gelmek isterse açar ona kollarını.İstanbul öyle bir şehirdir ki bir kere geldin mi ilk görüşte aşık olursun ona. Önce boğazın mavisine,sonra kalabalığına aşık olursun. Bir bakmışsın ki ömrün orada tamamlanıyor. Camileri, kiliseleri, parkları ve daha bir çok hediyeleriyle karşılar seni İstanbul. Bin bir güzelliğini sunar sana. Hem de karşılık beklemeden, sadece onu sevmeni ister senden.

İSTANBUL'DA KURULMUŞ ORGANİZE SANAYİ BÖLGELERİ (OSB)

          İstanbul’da , İkitelli Organize Sanayi Bölgesi, Beylikdüzü Organize Sanayi Bölgesi, Dudullu Organize Sanayi Bölgesi, Tuzla Sanayi Bölgesinde; Tuzla Mermerciler Organize Sanayi Bölgesi, Tuzla Kimya Sanayicileri Organize Sanayi Bölgesi, Tuzla Organize Sanayi Bölgesi, Tuzla Deri Organize Sanayi Bölgesi ve Tuzla Boya ve Vernik Organize Sanayi Bölgesi olmak üzere 8 adet organize sanayi bölgesi oluşturulmuştur. Organize sanayi bölgelerinin 5 tanesi Tuzla bölgesinde 1’i Ümraniye’de olmak üzere toplam 6 tanesi Anadolu yakasında, 2 tanesi de Avrupa yakasında sanayi üretimi yapmaktadır. Bilindiği gibi, Tuzla İstanbul ilinin en doğusundaki ilçesidir. Gelişen ulaşım koşulları ve işyerleri tarafından sunulan servisle ulaşım olanağı sebebiyle günlük işçi hareketinde hem mesafe hem de yoğunluk dikkat çeker ölçüdedir. Bu uygulama gerek Dudullu Organize Sanayi Bölgesi gerekse Avrupa yakasında yer alan bulunan İkitelli ve Beylikdüzü Organize Sanayi Bölgeleri içinde geçerli olmaktadır. İstanbul’un Ulaşım Haritasında görülen ulaşım olanakları devreye konulmuş ve yeni plan ve uygulamalarda devam etmektedir.

İKİTELLİ ORGANİZE SANAYİ BÖLGESİ (İOSB)

 İstanbul'un özellikle tarihi yarımada (Fatih-Eminönü), Kağıthane ile Haliç çevresine yayılan, çıkardıkları atık, duman, gürültü vb. gibi insan sağlığına zararlı unsurlarla çevreyi kirleten, bu suretle kente ve kent insanına zarar veren, şehircilik açısından olumsuz bir durum ortaya çıkaran küçük ve orta ölçekli sanayi işletmelerini, meskun alanlar dışında toplayarak çevreye zarar vermeden faaliyetlerini sürdürmek amacıyla 1990 yılında 700 hektarlık alanda kurulmuştur. % 95’i Başakşehir ve % 5’i Küçükçekmece ilçelerine dahil olan bu sanayi bölgesi Edirne istikametinde Mahmutbey gişelerinden önce TEM yolunun kuzey kenarında Eminönü’ne 19 km., Bayrampaşa Otogarına 10 km., Atatürk Havalimanına 10 km. mesafededir. 37 sanayi kooperatifi ve müstakil parsellerde toplam 27.301 işyerinde 300.000 kapasiteye rağmen % 70’lik doluluk oranıyla yaklaşık 240.000 kişi istihdam edilmektedir. Yakın zamanda toplu taşımada raylı sistemlerden olan metronun bu sanayi bölgesine ulaştırılmasıyla % 100 doluluk oranını yakalayacağı tahmin edilmektedir. Bu sanayi bölgesindeki sanayi siteleri “belli bir iş kolunun faaliyet yürüteceği kooperatifler şeklinde planlanarak kurulmuş ve yapılmıştır. Ancak inşaatlar bittikten sonra, birçok site yeterli ilgi olmadığından, farklı birçok iş kolunun birlikte faaliyet yürüttüğü karma sanayi sitesi konumuna gelmiştir” (Ataş, 2006:42). Sanayi bölgesinde deri ve mamulleri, ayakkabı, saraciye olmak üzere, makine yedek parça, sarı ve pik döküm, madeni eşya, dokuma, tekstil, triko, konfeksiyon, oto tamir, mobilya, kereste, demir çelik, hırdavat, elektrik, elektronik, plastik, kimyevi madde, depo, ardiye ve diğer sektörler hizmet vermektedir. Alt yapısı tamamen bitmiş olan bu sanayi bölgesi İstanbul’da büyüklüğüyle ön plandadır. Bölgede çok sayıda sanayi siteleri bulunmaktadır. Yerleşmelerin büyümesine bağlı olarak bu organize sanayi bölgesi de şehir içinde kalmıştır

BEYLİKDÜZÜ ORGANİZE SANAYİ BÖLGESİ (BOSB)

3 bölgede (Birlik, Bakırcılar ve Mermerciler sanayi siteleri) toplam 160 hektar alanda 750 adet işyeriyle İstanbul sanayisine hizmet etmektedir. Ağırlıklı olarak mermer, alüminyum, makine imalatı, asansör, elektrik malzemeleri, bakır, pirinç, plastik, tekstil, mobilya, yan sanayi dallarıyla 15.000 kişiye istihdam sağlamaktadır. Alt yapısı tamamen bitmiş olan bu sanayi bölgesi Atatürk Havalimanına 25 km. ve Ambarlı limanına 8 km. uzaklıktadır.

DUDULLU ORGANİZE SANAYİ BÖLGESİ (DUDULLU OSB)

Perşembe Pazarı, Kasımpaşa ve Kadıköy’de yer alan iş yerlerini bir araya toplamak amacıyla 1983 yılında kurulmuştur. 265 hektarlık alanda 140 firmayla Esenşehir’de hizmet vermektedir. 30.000-50.000 kişi istihdam kapasitesi olmakla birlikte günümüzde yaklaşık 37.000 kişi çalışmaktadır.

Bu bölgede İMES Sanayi Sitesi, Des Sanayi Sitesi, İdos Sanayi Sitesi ve Kadosan Sanayi Sitesi yer almaktadır. 1986 yılında İMES sanayi sitesi, 1996 yılında da Des, İdos ve Kadosan Sanayi siteleri kurulmuştur. Bu organize sanayi bölgesi ağırlıklı olarak makine-metal, mobilya, otomotiv yan sanayi olmak üzere gümrükleme ve depo, plastik, gıda-meşrubat, elektrik-elektronik, tekstil, kimya, kağıt, inşaat, pazarlama ve diğer sektörlere yönelik üretim yapmaktadır.

İmes Sanayi Sitesi; döküm, makine, inşaat malzemeleri, otomotiv, mobilya, elektrik aydınlatma ve elektronik sektörleriyle dikkat çekmektedir. 962 iş yerinde toplam 12.000 kişi çalışmaktadır.

Des Sanayi Sitesi; daha çok Perşembe Pazarı’nda demir-çelikişleriyle ilgili çalışan ve üretim yapan esnaflar tarafından kurulmuştur.Bu bakımdan demir-çelik ve paslanmaz tesisleri hizmet vermektedir.712
iş yerinde toplam 11.000 kişi çalışmaktadır. 

Kadosan Sanayi Sitesi; Kadıköy Söğütlüçeşme ve civarındaki sanayici ve tamircilerin kurduğu bir sitedir. Daha çok motorlu araçlara lojistik destek şeklinde hizmetler vermektedir. 478 iş yerinde toplam 3.000 kişi çalışmaktadır.

İdos Sanayi Sitesi; toplam 143 tesiste 11.000 kişi çalışmaktadır.Çok çeşitli sektörlerde olmak üzere özellikle metal ve otomotiv sanayi tesisini barındırmakta iken, konut alanlarının ortasında kalan, çevreye zarar vermeye başlayan, yaşanan trafik problemi ve ulaştırmada görülen güçlükler Gebze’ye taşınmasına neden olmuştur

TUZLA MERMERCİLER ORGANİZE SANAYİ BÖLGESİ (TMOSB)

2000 yılında Tuzla’da kurulmuş olan sanayi bölgesi 15 sektörde 125 tesisle hizmet vermektedir. Dil Ovası limanına 30 km., Sabiha Gökçen Havaalanına 7 km., E 5 karayoluna 10 km., Tuzla Serbest Bölgesine 6 km. uzaklıkta olan bu bölge özellikle ihracat amaçlı yatırımlara uygun alan olarak değerlendirilebilir. Alt yapı hizmeti tamamen bitmiş ve atık
sularının İSKİ’nin Tuzladaki tesislerinde arıtıldığı sitede toplam 147 sanayi parselinin % 85’inde yapılaşma tamamlanmıştır.

TUZLA KİMYA SANAYİCİLERİ ORGANİZE SANAYİ BÖLGESİ (TKOSB)

72 hektarlık alanda 167 sanayi parselinde 145 firmayla 3.365 çalışanıyla ağırlık sektör olarak kimya ve plastik olmak üzere makine, metal,mobilya, oto yan parça ve gıda sektörlerinin hakim olduğu görülür. Sabiha Gökçen Havaalanına 6 km. ve Tuzla limanına ise 20 km. mesafededir. Arıtma tesisi olmadan ön arıtmayla çalışan bu sanayi bölgesinde evsel, proses, tehlikeli ve ambalaj atık yönetimi söz konusudur. Ayrıca çevre yönetim birimi de hizmet vermektedir. Alt yapısı buhar ve sıcak su tesisi hariç tamamlanmıştır.

TUZLA ORGANİZE SANAYİ BÖLGESİ (İTOSB)

2000 yılında Tuzla Tepeören’de kurulmuş; Tuzla'ya 25 km., Sabiha Gökçen Havalimanı’na 15 km. mesafededir. Ankara-İstanbul E 5 karayoluna cephelidir. Etrafında Maret, Isuzu, Honda, Boya ve Vernikçiler OSB, Mermerciler OSB ve Kimyacılar OSB mevcuttur. 640.000 m²'lik alanda 75 firma Organize Sanayi Bölgesi’nde faaliyetlerini sürdürmektedir. Bunun 430.000 m²’'si sanayi alanı, kalanı yol ve yeşil alandır. Alt yapı problemi olmayan bu sanayi bölgesine dikilen 20.000 ağaçla çevreye verilen değer ön plana çıkmaktadır. Çeşitli sektörlerle hizmet sunmaktadır

TUZLA BOYA VERNİK ORGANİZE SANAYİ BÖLGESİ (BOSB BOYA VERNİK)

1989 yılında yaklaşık 300 hektar alanda Tuzla Aydınlı Mahallesi TEM yan yolda kurulmuş olan bu bölge 102 sanayi parseli
üzerinde 82 firma da 4.000 istihdamla faaliyet göstermektedir. Tuzla ilçe merkezine 16 km., E 5 karayoluna 8 km., TEM otoyoluna 2 km., Tuzla Serbest Bölgesine 3 km., Sabiha Gökçen Havaalanına 15 km., Dil Ovası limanına 18 km., Haydarpaşa limanına ise 50 km. mesafededir. İSKİ ile yapılan anlaşmayla atık su numune alma cihazıyla atık sular denetim altına alınmıştır.

TUZLA DERİ ORGANİZE SANAYİ BÖLGESİ 

92.000 m²’lik alan üzerinde kurulan bu bölge, dünyada deri sanayi atık sularını arıtan tesisler arasında en büyük ve en etkili arıtma tesisine sahiptir. TEM otoyolunun 2 km. kuzeydoğusunda Tuzla ilçesinin Orhanlı-Aydınlı mevkiinde kurulmuştur. E 5 karayoluna 6.5 km., Sabiha Gökçen Havaalanına 5 km. ve Tuzla limanına ise 10 km mesafededir. 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

İSTANBUL TEHLİKELİ MADDE GÜVENLİK DANIŞMANLIĞI HİZMETLERİ  TEHLİKELİ MADDE GÜVENLİKDANIŞMANLIGI KURUMU TEHLİKELİ MADDE FAALİYET BELGESİ TEHLİKELİ MADDE TAŞIMACILIĞI TMFB MALZEME GÜVENLİK BİLGİ FORMU MSDS MALZEME GÜVENLİK BİLGİ FORMU HAZIRLAMA KİMYASAL PROSES DANISMANLIGI UN ONAYLI AMBALAJ TEDARİGİ  K2 YETKİ BELGESİ K1 YETKİ BELGESİ T9 BELGESİ ADR ARAC UYGUNLUK BELGESİ İŞ SAĞLIGI VE GÜVENLİĞİ HİZMETLERİ ÇEVRE VE DANIŞMANLIK HİZMETLERİ PATLAMADAN KORUNMA DOKUMANI HAZIRLAMA TEHLİKE TEHLİKENİN FARKINDAYIZ TEHLİKELİ MADDE GÜVENLİK DANIŞMANI MUAFİYETİ EK-3 RAPORU TMGDK HASTANELERDE TMGD HİZMETLERİ KİMYA SEKTÜRÜNDE TMGD HİZMETLERİ İSG HİZMETLERİ SRC 5 SRC SR 3 SRC 2 EGİTİMLERİ GÖREVE ÖZGÜ EGİTİM ADR GENEL BİLİNÇLENDİRME EĞİTİMİ ULAŞTIRMA VE ALTYAPI BAKANLIGI TMGDYİM TMKT TEHLİKELİ MAL VE KOMBİNE TAŞIMACILIK DÜZENLEME GENEL MÜDÜRLÜĞÜ TEHLİKELİ MAL VE KOMBİNE TAŞIMACILIK DÜZENLEME DAİRE BAŞKANLIGI  istanbul  tehlikeli madde güvenlik danışmanlığı hizmetleri tehlikeli madde güvenlik danışmanlığı kurumu taksim tmgdk a.s tehlikeli madde faaliyet belgesi tehlikeli madde taşımacılıgı tmfb malzeme güvenlik bilgi formu hazırlama kimyasal proses danışmanlığı un onaylı ambalaj un onaylı ambalaj tedariüi tse türk standartları enistitüsü kalite belgelendirme tmgd tmgdk yangın egitimleri acil durum eylem planı src 5 src 5 psikoteknik raporu adr rıd ımgd code bizim toptan market ulaştırma ve altyapı bakanlığı e devlet isg iş sağlıgı ve güvenligi hizmetler taraklı  tmgdk istanbul  tmgd ulaştırma ve altyapı bakanlığından yetkilendirilmiş tehlikeli madde güvenlik danışmanlıgı kurumu taksim tmgdk anonim şirketi tmfb tmgd tmgdk msds ek-3 raporu muafiyet raporu tehlikenin farkındayız tehlikeli madde kazaları lojistik tasımacılık faaliyetlerinde tmgd ilk yardım egitimleri sertifikalandırılması  istanbul tmgdk taksim tmgd-k a.s

WhatsApp chat
WhatsApp chat