MALKARA

MALKARA

TARİHİ

Osmanlı imparatorluğunun çöküşü ve 1789 Fransız İhtilali'nin yarattığı milliyetçilik akımı nedeniyle 1800'lerden itibaren Balkan ulusları devletleşmeye başlamıştır.

Bu süreç sonucunda, Balkanların fethine katılan ve yüzyıllarca bu ülkelerde yaşayan Türkler için acılı, sancılı ve hüzünlü bir dönem başlamıştır. Anadolu'nun hemen her yöresinden gelen, ama büyük çoğunluğu Karamanoğulları ve Aydınoğulları beyliklerinden gelenlerin oluşturduğu Balkan Türkleri, yüzyıllarca insanca davrandıkları, adalet ve merhamet gösterdikleri Balkan ulusları tarafından kadın-erkek, yaşlı-çocuk demeden toplu katliamlara, işkencelere, sürgünlere, insanlık dışı her türlü muameleye tabi tutulmuşlardır.

Günümüze kadar süren bu insanlık dışı davranışlar karşısında soydaşlarımız mallarını ve arazilerini bırakarak Trakya ve Anadolu'ya göç etmek zorunda kalmışlardır. Özellikle 1877-1878 Osmanlı Rus Harbinden sonra ve Lozan antlaşması gereği yapılan mübadele neticesinde kalabalık kitleler halinde Anavatana gelip yerleşmişlerdir. Bu nedenle hem yerleşim yerlerinin, hem de yaşayanların isimlendirilmesi bakımından çeşitlilik göze çarpmaktadır. Bölgede yaşayanlar birbirlerini muhacir, gacal, pomak, boşnak, karabacak, arnavut, yörük, türkmen vb. olarak adlandırmakta ancak çoğu kez bu kavramların gerçek anlamları, söyleyenler tarafından dahi doğru bilinmemektedir. Balkanlar'dan Trakya ve Anadolu'ya ikiyüz yıllık çileli bir göç süreci yaşayan insanlarımız geldikleri ülkelerdeki asıl köklerini genellikle bilmemektedirler.

Oysa Balkanlar MS V. yüzyıldan itibaren çeşitli Türk kavimlerinin fetih ve yerleşim alanları olmuştur. Kavram kargaşasını ortadan kaldırmak ve tarihi gerçekleri doğru açıklayabilmek için Balkanların yakın tarihine ışık tutmak gerekmektedir. Bu bakımdan Malkara tarihi, bir anlamda Balkan Türkleri tarihinin kısa bir özetidir.

COĞRAFİ DURUM

Malkara, dünya üzerinde 40.54 kuzey enlemi ile 26.52 doğu boylamları, arasında yer atmaktadır.1.225 km2 yüzölçümü ile Tekirdağ ilinin toprak alanı en geniş olan ilçesidir.

Tekirdağ İline 56 km, uzaklıkta olan Malkara'nın kuzeybatısında, Edirne'nin Uzunköprü İlçesi, kuzeydoğusunda Hayrabolu, güneydoğusunda Şarköy, güneyinde Çanakkale'nin Gelibolu ilçesi, batısında ise Edirne'nin Keşan İlçesi bulunmaktadır.

Malkara çevresinde bulunan İlçelerden Keşan'a 26 km., Uzunköprü'ye 72 km., Gelibolu'ya 100 km., Şarköy'e 48 km., Hayrabolu'ya 46 km. mesafededir.

SANAYİSanayi; süt ürünleri, tarım ürün ve aletleri ile ayçiçeği alanlarında gelişme seyri izlemektedir, ilçede 6 adet süt ürünleri fabrikası ve 3 mandırada 15 çeşit peynir, tereyağı, kaşar, vb. üretilmektedir. Maybi şirketine ne ait fabrikada peynir altı suları işlenerek laktoz, süt tozu ve hayvan yemi yapılmaktadır. İki yem fabrikası ve dört tarım aletleri üretim fabrikası mevcuttur. Tarım aletleri Yunanistan ve Bulgaristan başta olmak üzere yurt dışına da ihraç edilmektedir. Ayrıca 3 yağ fabrikası, 3 un fabrikası, 1 adet tekstil makine imalatı fabrikası ve 1 kolonya imalathanesi bulunmaktadır.
Küçük Sanayi Sitesinin yapımına 1975 yılında başlanmış ve 1987 yılında bitirilmiştir. 1990 Yılında faaliyete geçen sitede A, B, C tipi olmak üzere 198 adet işyeri, cami, sosyal tesis ve yeşil alan bulunmaktadır. (Çıraklık Eğitim Merkezi de buradaki sosyal tesislerde eğitim vermektedir.
Malkara Küçük Sanayi Bölgesi:
Küçük Sanayi Sitesi Sınırlı Sorumlu Malkara Küçük Sanayi Sitesi yapı kooperatifi, küçük sanayicilerin günün şartlarına uygun modern ve teknik şartlara haiz birer işyerine sahip olunmasını sağlamak ve bu topluluğun genel hizmetlerini karşılayacak tesisleri içme alan bir küçük sanayi sitesi kurmak amacıyla 1974 yılında Ali ATILGAN, Hayrettin ÇETİN, Mehmet MENEKŞE, Mustafa KAPLAN, Mehmet ÜSTÜREG, Davut İNAN. Saffet USTA, Nihat EKER'den oluşan Yönetim ve Denetim Kurulları önderliğinde kurulmuştur, inşaat sahası için arazi ilk önce Belediye tararından karşılayacak tesisleri içine alan bir küçük sanayi sitesi kurmak amacıyla 1974 yılında Ali ATILGAN, Hayrettin ÇETİN, Mehmet MENEKŞE, Mustafa KAPLAN, Mehmet ÜSTÜREG. Davut İNAN. Saffet USTA, Nihat EKER'den oluşan Yönetim ve Denetim Kurulları önderliğinde kurulmuştur, inşaat sabası için arazi ille önce Belediye taralından istimlak edilmiş, daha sonra kooperatife devri yapılmıştır, inşaat açık işletme usulü ile 1981 yılında müteahhide verilmiş, üyeye düşmüştür, işyerleri 1986 yılında bazı alt yapı noksanlıkları bitirildikten sonra 1987 yılında kura çekimi ile üyelere teslimi yapılmıştır. Sanayi Sitesi 1990 yılında faaliyete geçmiş, 1992 yılında ön saha betonları yapılmıştır.
1993 yılında Kaymakamlık ve Belediye ile yapılan görüşmeler neticesinde asfalt bedelinin kooperatif tarafından ödenmesi neticesinde Belediye tarafından asfaltlaması yapılmıştır.
Sanayi Sitesinde 3 tip işyeri mevcuttur.
A tipi işyeri 80 m2 : 128 adet
B tipi işyeri 160m2 : 54 adet
C tipi işyeri 240 m2 : 16 adet
Sosyal tesislerin bünyesinde 24 adet parçacı, 1 adet çok amaçlı salon, 1 cami, 1 banka yeri, 1 akaryakıt satış istasyonu bulunmaktadır. 234.092 m2 inşaat sahasının yol ve yeşil alan olarak ayrılan yerlerin haricinde kullanılabilecek inşaat sahasından da 21139,72 m2'nin yeşil alan, park, otopark olarak telkini 1991 yılında yapılmıştır. Ayrıca, sitenin içerisinde Çıraklık Eğitim Merkez Müdürlüğüne ayrılmış 5.000m2 arsa mevcut olup, Çıraklık Eğitimi Merkezi 1993 yılından bu yana idari bina bünyesinde 1 ve 2'nci katlarda 320 çırak öğrenci, 438 kalfa ile kalfalık ve ustalık eğitimi vermektedir.
Sanayi Sitesi, gerek ilçemize, gerek bölgemize yaptığı hizmetlerle bölge ekonomisine çok önemli katkılarda bulunmaktadır.
Malkara linyit kömürleri bakımında oldukça zengindir. Merkez ve köylerde 38 adet işletmede kömür üretimi devam etmektedir. Kömürün kalınlığı 80-250.cm., kalorisi 2500-3500 kalori, kükürt oranı 1-2, nem oranı, %17-37'dir. İlçe yüzölçümünün neredeyse yarısı maden arama ruhsatına bağlıdır.

MALKARA ORGANİZE SANAYİ BÖLGESİ

İlçenin gerçek anlamda Sanayi tesislerine kavuşması, tarımla birlikte ayni zamanda bir sanayi ilçesi olması, böylece çağdaş uygarlığı yakalayarak dinamizme kavuşturulması amacıyla Organize Sanayi Bölgesi kurulması çalışmalarına 1992 yılında başlanmıştır.
Malkara Organize Sanayi Bölgesi'nin altyapı ihalesi 2002 yılında yapılmış, 2005 yılında bitirilmesi öngörülmüştür. Toplam proje bedeli 7.500.000 YTL. (5.555.000-$) dır.
Proje % 95 oranında bitirilmiştir. 2006 Haziran ayı sonunda proje tamamlanmış olacaktır.
Organize Sanayi Bölgesi 1056 dekarlık arazi üzerinde kurulmuştur. 630 dekar sanayi tesisleri, 426 dekar yeşil alan ve yollar için ayrılmıştır.
Parsel düzenlemeleri;
- 30 parsel 5-9 dekar,
- 30 parsel 8-11 dekar,
- 3 parsel 11-15 dekar,
- 6 parsel 15-20 dekar, olmak üzere toplam 69 parsel olarak yapılmıştır. Parseller ihtiyaca göre birleştirilebilmektedir.
İstanbul'dan başlayıp İpsala Gümrük Kapısına kadar devam eden uluslar arası D-110-03 karayolu ilçemizden geçmektedir. 2005 yılında bu yol tek yönlü (duble yol) hale getirilerek kesintisiz trafik akışı sağlanmıştır.
Organize Sanayi Bölgesi bu anayola 500 metre mesafededir. OSB Tekirdağ iline 45 km. Avrupa'ya açılan sınır kapımız İpsala Gümrüğüne 64 km., Tekirdağ Limanına 43 km., Tekirdağ-Barbaros Beldesi Konteynır Limanına 40 km. Şarköy Limanına 37 km. dır.
Malkara, limanlar ile İpsala Gümrük Kapısını birbirine bağlayan yolların ortasında yer almaktadır, İpsala Gümrük Kapısı 2003 yılında tamamen yeniden yapılmıştır.
100 dekar arazi üzerinde kuruludur. Kapısının beş girişi ve beş çıkışı bulunmaktadır. Şu durumda Türkiye ve Avrupa'nın en modern kara sınır kapısıdır. Bu kapıdan tüm Avrupa ülkelerine ulaşım bulunmaktadır. Malkara'nın merkez nüfusu 24.898, köyler nüfusu 34.227'dir. ilçeye bağlı 70 köy ve 3 belde bulunmaktadır, ilçede bulunan Meslek Yüksek Okulu nedeniyle yüksek oranda kalifiye genç işsizdir. Ayrıca halen Çorlu ve Çerkezköy'deki sanayi kuruluşlarında çalışan çok sayıda Malkaralı, ilçemizde sanayi tesisleri kurulması durumunda gelmeye hazırdır.
Organize Sanayi Bölgesinin çevresi, ihtiyaç durumunda genişlemeye son derece uygundur. OSB.'nin batı yönüne genişlemesi durumunda en az 1000 dekar, kuzey ve doğu yönlerine genişlemesi durumunda da en az 2000 dekar uygun arazi bulunmaktadır.

MADENCİLİK

Malkara ilçesinin yer altı zenginliği bakımından sahip olduğu en önemli maden, linyit taş kömürüdür. İlçe yüzölçümünün ½'si maden sahası ruhsatına bağlı olup, bu ruhsat sabaları içersinde irili, ufaklı 38 adet işletme kömür üretim faaliyetine devam etmektedir. Ocakların bir kısmı açık işletme şeklinde üretim yaparken, bir kısmı da kapalı işletme, galeri yöntemiyle kömür üretmektedir. İşletmelerin tamamı özel sektöre aittir. Genelde kömürün kalınlığı 80 cm. - 250 cm. arasındadır. Üretilen kömürlerin kalitesi iyidir. Kalorisi 3.000-3.500 arasında, kükürt oranı 1-2 arasında, nem oranı ise % 17 ile % 37 arasında, değişmektedir. İlçede 38 faal, 29 faal olmayan toplam 67 kömür ocağı bulunmaktadır. Kömür ocaklarının teknik donanımı genellikle iyidir. Her ne kadar zaman zaman meydana gelen kazalar neticesinde ölüm vakaları meydana geliyorsa da, bu vakalar sık ve büyük değildir. Hele son yıllarda alınan idari ve teknik tedbirlerle bu kazaların sayısı son derece azaltılmıştır. Bu azalmada yapılan denetim ve kontrollerin de etkisi olmaktadır. Çıkarılan kömürlerin ikinci bir işlemden geçirilmesi gerekmektedir. Nem ve kükürt oranı daha uygun değerlere getirtilerek, uygun büyüklükte çuvallanmalıdır. Gerekirse, ithal kömürlerle karma ve daha güzel bir kömür haline getirtilmesi daha uygun olur. Ürettikleri kömürleri bu duruma getirerek, her yere ve daha iyi fiyatla satan işletmeler bulunmaktadır. Kömür yatakları daha çok Karamurat, Kırıkali, Evrenbey, Batkın, Ahmetpaşa, İbrice, Tekke, Şahin, Doğan, Davuteli, Yaylagöne, Kozyörük, Pirinççeşme, Hasköy, Yörücek, Sarıyer, Dolu köylerinin topraklarında bulunmaktadır.
Üretilen kömürler Trakya bölgesi ile İstanbul'a pazarlanmaktadır. Kömür ilçe ekonomisinde son derece önemli yer tutmaktadır. Kömür ocaklarında çalışan işçilerin Çoğu batı ve orta Karadeniz bölgesinden gelen kişilerdir. Malkara da olup ta, kömür ocaklarında çalışanların sayısı çok azdır. Bu işçiler daha çok Zonguldak, Sinop, Samsun, Ordu, Giresun il ve ilçelerinden gelmektedirler.
Trakya kömürlerini oluşturan Uzunköprü, Malkara, Keşan bölgelerindeki kömürlerin kalorilik değeri 3000-4500 Kcal aralığındadır. Bu kömürlerin görünür rezervi yaklaşık 75 Milyon ton civarındadır.
Türkiye'deki 3000-4500 Kcal arasındaki kömürlerin görünür rezervi 461.238.000 ton'dur. Trakya kömürleri ayın sınıl kömürler içerisinde Türkiye rezervlerinin %16'sını oluşturmaktadır.
Trakya bölgesinde 3000 kalorinin altında değerde olan Meriç, Yağcın ve Saray kömürlerinin rezervi 200 milyon ton civarında olup kendi sınıfında Türkiye rezervlerinin %5'ini oluşturmaktadır.
75 Milyon ton'luk görünür kömür rezervine 100 Milyon Dolar tutarında yatırıma 3000 kişilik istihdama yıllık 1 Milyon tona yaklaşan üretim gücüne sahiptir.
Trakya madenciliği 100 Milyon Dolarlık yatırım ile her yıl 25-30 Milyon Dolarlık değer üretmektedir. Ayrıca bölgeye ucuz kömür temininden dolayı, yıllık 20 Milyon Dolar ek katkıda bulunmaktadır. Bu değerler 1.450.000 dekarlık tarım arazisinin ürettiği değere eşittir. Bir başka ifadeyle Edirne'deki ekili tarım arazisinin %40'ının yarattığı değere eşittir.
Trakya yer altı kaynaklanılın arttırılarak değerlendirilmesi, Trakya ekonomi ismin gelişmesine ve bölgesel istihdama ciddi katkıda bulunacaktır. Yer altı servetlerimizi değerlendirmenin yollarından biri de kömür rezervlerimizi elektrik ve ısı üretiminde kullanmaktır. Yeraltı zenginliklerimizi, kendi öz kaynaklarımızı, insanlarımızın ve ekonomimizin kullanımına sunmak sosyal sorumluluğumuz olarak düşünülmelidir

MALKARA ORGANİZE SANAYİ BÖLGESİ

FİRMA LİSTESİ  

STAND TASARIM MOBİLYA SAN. TİC. LTD. ŞTİ.
AYSAN MAKİNA METAL İŞLEME SANAYİ / ÜLKÜ YAVAŞ
METSAN MAKİNA YEDEK PARÇA SAN. VE TİC. LTD. ŞTİ.
BAYSAN MAKİNA DİŞLİ  SAN. TİC. LTD. ŞTİ.
BİLGİLİ MAKİNA SAN. TİC. LTD. ŞTİ.
ALPKİM KİMYA LTD.ŞTİ.
CAMPRO DIŞ TİCARET A.Ş.
DENGE DIŞ TİC. LTD. ŞTİ.
DİPAZ MAKİNE TİC. VE SAN. A.Ş.
DOĞUŞ TEKNİK KLİMA HAVALANDIRMA SAN. TİC. LTD. ŞTİ.
ECOSAVE ÇEVRE VE ENERJİ A.Ş.
EFENDİLER ENERJİ SAN. VE TİC.LTD.ŞTİ.
MAY ASİT KİMYEVİ MADDELER TİCARET VE SANAYİ LİMİTED ŞİRKETİ
     ELMATEKS BRANDA TEKSTİL SAN. LTD. ŞTİ.
ES KA BALIKÇILIK AĞ VE EKİPMANLARI LTD. ŞTİ.
GÜL OTOMOTİV TEKSTİL SAN. VE TİC. LTD. ŞTİ.
HİS CİVATA VE MAKİNA SAN. VE TİC. LTD.ŞTİ.
KARADENİZ PRES MOBİLYA VE OTO. SAN. TİC. LTD. ŞTİ.
KUBALE AHŞAP SANAYİ VE TİCARET LTD.ŞTİ.
ÖZDEN CAM SANAYİ VE TİCARET LİMİTED ŞİRKETİ
METSAN MAK. YEDEK PARÇA SAN. VE TİC. LTD. ŞTİ.
NALOĞLU MANDIRACILIK SAN. VE TİC. LTD. ŞTİ.
NORMEKS AMBALAJ SANAYİ VE TİC. LTD. ŞTİ.
NOUVAL GROUP MUTFAK EŞYALARI DIŞ. TİC. LTD. ŞTİ.
PERNOSAN DİŞLİ LTD. ŞTİ.
SERİNOVA PLASTİK SAN. DIŞ TİC. LTD. ŞTİ.
KSTİL GEREÇLERİ İTHALAT İHRACAT SANAYİ TİCARET LİMİTED ŞİRKETİ 
TEM TEKNİK ELEKTRİK MALZ. SAN. TİC. AŞ.
TENSAFORM MEMBRAN YAPILAR SAN. TİC. A.Ş.
TEPSAN TEKİRDAĞ PLASTİK SAN.VE TİC.A.Ş
TEVFİK YAMANOĞLU SÜT VE SÜT ÜRÜNLERİ ÜRETİM PAZARLAMA
UĞURSAN MAKİNE KALIP CNC TAKIM TEZGAHLARI VE BİLGİSAYAR SİSTEMLERİ LTD. ŞTİ.
ÜNAL PEYNİRCİLİK İTH. İHR. TİC. LTD. ŞTİ.
METAL AMBALAJ SAN. VE TİC. LTD. ŞTİ.
 EMFA ELEKTRİK MALZ. FABRİKA A.Ş.
 DOĞAN OTOMATİV MAK. SAN. VE TİC. LTD. ŞTİ.
ZENMET METALURJİ SAN VE TİC. A.Ş.
 POLİMAR POLYESTER VE KOMPOZİT MALZ. SAN. İÇ VE DIŞ TİC. LTD. ŞTİ.
LARPLAST PLASTİK AMBALAJ SAN VE TİC. LTD. ŞTİ.
GÜNAY PANO ELEKTRİK MÜHENDİSLİK TAAHHÜT VE MAKİNA SAN. TİC. LTD. ŞTİ.

HAKAN SÜNGER DÖŞEME MALZEMELERİ İMALAT VE PAZARLAMA SANAYİ A.Ş.
LUBRATEK ENDÜSTRİYEL YAĞLAR SAN. VE TİC. LTD. ŞTİ.
EKİNLER PLASTİK VE KALIP SAN. TİC. LTD. ŞTİ.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

MALKARA TEHLİKELİ MADDE GÜVENLİK DANIŞMANLIĞI HİZMETLERİ MALAKARA TEHLİKELİ MADDE GÜVENLİK DANIŞMANLIĞI KURUMU MALAKARA TEHLİKELİ MADDE FAALİYET BELGESİ MALKARA MUAFİYET RAPORU MALKARA İŞ SAĞLIĞI VE GÜVENLİĞİ HİZMETLERİ MALKARA ONDER ADR TMGD MALKARA İSTANBULTEHLİKELİ MADDE MALKARA RİSK ANALİZİ MALKARA MALZEME GÜVENLİK BİLGİ FORMU MALKARA GÜVENLİK PLANI MALKARA ACİL DURUM EYLEM PLANI MALKARA ADR ARAÇ UYGUNLUK BELGESİ MALKARA KİMYA FİRMALARI MALKARA BOYA VERNİK FİRMALARI MALKARA KOZMETİK ÜRETİM FİRMALARI MALKARA PLASTİK SANAYİ MALKARA DEZENFEKTAN MALZEMELERİ MALKARA TEKSTİL FABRİKASI MALKARA TEKSTİL KİMYASALLARI MALKARA LPG MALKARA GAZ DOLUM TESİSİ MALKARA TEHLİKELİ ATIK MALKARA TIBBİ ATIK MALKARA TEHLİKELİ MADDELERLE KONTAMİNE OLMUŞ AMBALAJ MALKARA ÇEVRE DANIŞMANLIK HİZMETLERİ MALKARA ENDÜSTRİYEL ATIK YÖNETİM PLANI MALKARA ACİL DURUM EYLEM PLANI MALKARA HASTANE MALKARA TIP MERKEZİ MALKARA DİYALİZ MERKEZİ SRC 5 MALKARA ADR EKİPMANLARI MALKARA AKARYAKIT İSTASYONLARI MALKARA PETROL OFİSİ MALKARA SHELL AKARYAKIT İSTASYONU MALKARA AYTEMİZ PETROL MALKARA OPET MALKARA BP MALKARA STARPET  MALKARA KADOİL PETROL MALKARA MOİL PETROL MALKARA YANGIN EGİTİMLERİ VE TATBİKATLARI MALAKARA TMGD MALKARA TMGDK MALKARA TMFB MALKARA İSG  TEHLİKELİ MADDE GÜVENLİK DANIŞMANLIĞI HİZMETLERİ  TEHLİKELİ MADDE GÜVENLİKDANIŞMANLIGI KURUMU TEHLİKELİ MADDE FAALİYET BELGESİ TEHLİKELİ MADDE TAŞIMACILIĞI TMFB MALZEME GÜVENLİK BİLGİ FORMU MSDS MALZEME GÜVENLİK BİLGİ FORMU HAZIRLAMA KİMYASAL PROSES DANISMANLIGI UN ONAYLI AMBALAJ TEDARİGİ  K2 YETKİ BELGESİ K1 YETKİ BELGESİ T9 BELGESİ ADR ARAC UYGUNLUK BELGESİ İŞ SAĞLIGI VE GÜVENLİĞİ HİZMETLERİ ÇEVRE VE DANIŞMANLIK HİZMETLERİ PATLAMADAN KORUNMA DOKUMANI HAZIRLAMA TEHLİKE TEHLİKENİN FARKINDAYIZ TEHLİKELİ MADDE GÜVENLİK DANIŞMANI MUAFİYETİ EK-3 RAPORU TMGDK HASTANELERDE TMGD HİZMETLERİ KİMYA SEKTÜRÜNDE TMGD HİZMETLERİ İSG HİZMETLERİ SRC 5 SRC SR 3 SRC 2 EGİTİMLERİ GÖREVE ÖZGÜ EGİTİM ADR GENEL BİLİNÇLENDİRME EĞİTİMİ ULAŞTIRMA VE ALTYAPI BAKANLIGI TMGDYİM TMKT TEHLİKELİ MAL VE KOMBİNE TAŞIMACILIK DÜZENLEME GENEL MÜDÜRLÜĞÜ TEHLİKELİ MAL VE KOMBİNE TAŞIMACILIK DÜZENLEME DAİRE BAŞKANLIGI tehlikeli madde güvenlik danışmanlığı hizmetleri tehlikeli madde güvenlik danışmanlığı kurumu taksim tmgdk a.s tehlikeli madde faaliyet belgesi tehlikeli madde taşımacılıgı tmfb malzeme güvenlik bilgi formu hazırlama kimyasal proses danışmanlığı un onaylı ambalaj un onaylı ambalaj tedariüi tse türk standartları enistitüsü kalite belgelendirme tmgd tmgdk yangın egitimleri acil durum eylem planı src 5 src 5 psikoteknik raporu adr rıd ımgd code bizim toptan market ulaştırma ve altyapı bakanlığı e devlet isg iş sağlıgı ve güvenligi hizmetler  tmgdk istanbul  tmgd ulaştırma ve altyapı bakanlığından yetkilendirilmiş tehlikeli madde güvenlik danışmanlıgı kurumu taksim tmgdk anonim şirketi tmfb tmgd tmgdk msds ek-3 raporu muafiyet raporu tehlikenin farkındayız tehlikeli madde kazaları lojistik tasımacılık faaliyetlerinde tmgd ilk yardım egitimleri sertifikalandırılması tmgdk taksim tmgd-k a.s

 

WhatsApp chat
WhatsApp chat